לרגל בוא החורף: בשרים בבישול ארוך | "במטבח של מירי"

אתר קול חי No Comments on לרגל בוא החורף: בשרים בבישול ארוך | "במטבח של מירי"

לאחר הפסקה של מספר שבועות השפית מירי זורגר חוזרת לתכנית "במטבח של מירי". השבוע הגישה זורגר מתכונים מיוחדים לתבשילי בשר בבישול ארוך, שמתאימים בדיוק לתחילתו של החורף | התכנית המלאה והמתכונים

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בצק שמרים לציפוי תבשיל אסדו

מצרכים:

1 קג קמח מנופה

50 גר' שמרית

200 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

3 כפות דבש

1 1/2 כוסות חלב סויה 

1 כוס קצפת צימחית

למריחה מעל הבצק:

רוטב פסטו או שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והתפיחי להכפלת הנפח

חלקי את הבצק ל8 ורדדי חלק אחד לעלה דק בקוטר שגדול מקוטר התבנית  ב כ 3 

הרכבת המנה:

הניחי את התבשיל בתבנית חסינה מעל הניחי את הבצק המרודד

הברישי בשמן ופזרי מלח גם

אפי בתנור שומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

הגישי מיד

המאפה מעולה בהקפאה


תבשיל אסדו

מצרכים:

1 ק"ג אסדו עם עצם חתוך בין העצמות

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום פרוסות

1 1/2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

1 כפית תבלין שקשוקה מתוקה

הכנת האסדו:

בסיר בישול האסדו מטגנים את חלקי הבשר עם תיבול של מלח פלפל 

מטגנים משני הצדדים ומוצאים לכלי

באותו הסיר מטגנים את הבצלים והשום להשחמה קלה

מוסיפים את חלקי הבר מתבלים ומערבבים

מכסים במים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ 3-4 שעות

מקררים

מסננים את הבשר מהרוטב ומוציאים את העצמות

שומרים את הרוטב

חותכים את כל הרכיבים לקוביות 


בננת שריר בירקות שורש

מצרכים:

2 בננות שריר פרוסות  ליח בעובי אצבע וחצי

2 כוסות קמח

2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור

לירקות:

3 גזרים חתוכים לקוביות

1 קולורבי חתוך לקוביות

1 חב עלי סלרי קצוצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

את הקמח והתבלינים מערבבים בכלי וטובלים את הנתחים בקמח עד לציפוי מלא

בסיר שבו נבשל את התבשיל מטגנים את פרוסות השריר המצופות בקמח ותבלינים

מוצאים לצלחת

באותו הסיר מטגנים את  הירקות עד לקירמול קל

מוסיפים את הנתחים המטוגנים ומכסים במים או ציר עוף

מבשלים כ 3 שעות

מגישים עם פירה


וונטון במלית תבשיל אסדו

מצרכים:

2-3 כוסות קמח

2 כפות סוכר

קורט מלח

4 ביצים

1 כף רום

מלית:

אסדו על העצם מבושל לתבשיל כ3 שעות-מתכון מצורף

להגשה:

רוטב של האסדו מוסמך עם 1-2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

הכנת הבצק

במיקסר שמים את הרכיבים ויוצרים בצק רך ונוח לעבודה

מניילנים ומניחים במקרר למנוחה

הכנת המלית:

את תבשיל האסדו מפרידים  מהעצם ומפוררים וקוצצים לקטן

מערבבים מעט עם הרוטב והבצל טועמים ומתקנים תיבול

מעבירים לשק זילוף

את הבצק מרדדים דק במכונת פסטה

חותכים לרבועים 5 על 5 ממלאים בתבשיל 

מרטיבים את קצוות הוונטון וסוגרים למשולשים

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד להשחמה

מגישים עם רוטב


כנאפה עם תבשיל אסדו 

מצרכים לתבשיל:

2 ק"ג אסדו עם עצם חתוך בין העצמות

4-5 בצלים קצוצים

4 שיני שום פרוסות

1 1/2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

1 כפית תבלין שקשוקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

מצרכים לציפוי

1 קג בצק קדאיף

1 נטורינה מומסת

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

הכנת האסדו:

בסיר בישול האסדו מטגנים את חלקי הבשר עם תיבול של מלח פלפל 

מטגנים משני הצדדים ומוצאים לכלי

באותו הסיר מטגנים את הבצלים והשום להשחמה קלה

מוסיפים את חלקי הבשר מתבלים ומערבבים

מכסים במים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ 3-4 שעות

מקררים

מסננים את הבשר מהרוטב ומוציאים את העצמות

שומרים את הרוטב

מפוררים את הבשר ומפרידים מהעצמות

מערבבים עם 1 כוס מהרוטב ומביאים לרתיחה

הכנת הקדאיף:

מפשירים את בצק הקדאיף ומעבירים לקערה

שופכים את הנטורינה והשמן על הבצק ומערבבים את הבצק עם השומן ממליחים ומפלפלים

הרכבת המנה:

בכלי חסין מניחים את התבשיל משאירים מקום לקדאיף

ומעל מניחים את שערות הקדאיף מהדקים ומוודאים שיש כמות יפה של בצק

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

מגישים חם

אפשרי לעטוף גם בבצק שמרים


פאי רועים בהגשה אישית

מצרכים:

300 גר' פסטרמה שווארמה חתוכה לקוביות

1 ק"ג ספריבס חתוך קטן ללא העצם

3 בצלים קצוצים

4-5 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כוס ציר עוף או מים

לכיסוי:

4 בטטות מבושלות לפירה

3 כפות מיונז

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט:

2 בצלים חתוכים לטבעות

1 סלסילת פטריות שימצי לבן

1 סלסילת פיטריות שימצי חום

3 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים

אופן ההכנה:

בסיר סוטאז כבד טגני את הפסטרמה עד להשחמה קלה הוסיפי את קוביות הספריבס  וטגני להשחמה

הוציאי והניחי בצלחת את הפסטרמה וספריבס המטוגנים

אל אותו הסיר הוסיפי את הבצלים והשומים וטגני להשחמה קלה

הוסיפי את הספריבס והפסטרמה המטוגנת וטגני כ 5 ד' נוספות

תבלי הוסיפי את הציר ובשלי כשעתים על אש נמוכה

טעמי ותקני תובול

הכנת הכיסוי:

מעכי את הבטטות הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי

טעמי ותקני תיבול

הכנת הקישוט:

טגני את טבעות הבצל עד להשחמה

הוציאי וטגני את הטריות תוך כדי ניעור

תבלי הוסיפי את הבצלים הירוקים ואת טבעות הבצל המטוגנות וטגני 2 ד נוספות

העבירי למסננת להגרת הנוזלים

הרכבת המנה:

בכלי חרס אישיים עמידים בחום הניחי 2 כפות מהבשר

מעל זלפי את הפירה קשטי בפטריות

העבירי לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפי כ 20 ד'

הגישי מיד

זהירות הכלי חם הניחי צלחת שטוחה מתחת

האזינו לתכנית:

 



0 תגובות